Huset totalförstördes i branden, och ska nu rivas. Foto: Marie Schnell Forkman
Tidaholm

Polisen letar efter motiv till mordbränderna i Tidaholm

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för de anlagda bränderna i Tidaholm i helgen, men har fått in en del tips.Polisen har en arbetshypotes som man jobbar efter, om varför just de fyra fastigheterna drabbades.

Det var natten till söndagen som fyra fastigheter på Villagatan och Trädgårdsgatan i centrala Tidaholm eldhärjades.

Polisen har en arbetshypotes om varför just de fyra fastigheterna i samma område i Tidaholm utsattes för dåden, men länskriminalens chef Lars Johansson vill inte säga vad den hypotesen går ut på.

En villa totalförstördes i branden. Den familj som låg och sov i huset hann precis ta sig ut innan huset var helt övertänt. 16-åriga Julia Sjöquist, som är dotter i huset, tycker att det känns overkligt att hennes hem är nedbrunnet.

-Det är overkligt, man tror inte att det är sant. Man tror att man ligger och sover och fortfarande drömmer.

Polisen jobbar nu med att ta reda på hur bränderna startade, och försöker ta reda på om någon form av vätskor har använts.

-Vi tror att man vid någon av de här brandhärdarna har använt någon form av vätska, säger Lars Johansson.

Polisen har nu utökat bevakningen i Tidaholm.

-Vi hoppas att det ska lugna boende i Tidaholm lite, säger Lars Johansson, som inte tror att pyromandåden kommer att uppredas i Tidaholm.

Läs mer om pyromandåden:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".