Falköping

Klart hur Falköping ska styras efter krisen

I går kväll gjorde de borgerliga partierna i Falköping upp om hur man ska kunna styra vidare i kommunen efter den senaste tidens turbulens. Men vad politikerna kommit överens om vill de inte berätta förrän senare i dag.

I går kväll var det veritabelt krismöte i den borgerliga alliansen. Krisen bottnar i att en tung centerpolitiker i förra veckan hoppade av sitt uppdrag i protest mot centerpartisten och kommunalrådet Ulf Eriksson alltför dominanta ledarstil.

Fler avhopp har följt, och även tjänstemän ska ha sagt upp sig av skäl som åtminstone delvis har med detta att göra.

I går kväll gjorde partierna i den borgerliga alliansen upp om hur de ska gå vidare - det vill säga om alliansen vill ha kvar Ulf Eriksson som kommunalråd eller inte. Men efter mötet ville de inte berätta vad man kommit fram till. Under dagen idag ska förslaget förankras bland medlemmarna.

I eftermiddag klockan kvart över fyra ska alliansen i Falköping ha presskonferens. Då är det tänkt att man ska berätta hur man tänkt sig att lösa krisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".