Otterbäcken

Elräkningar knäcker Otterbäckens BK

Elräkningar på hundratusentals kronor bryter ner Otterbäckens BK.
Tillsammans med tre andra klubbar ber nu allsvenska Otterbäckens BK kommunerna i norra Skaraborg om hjälp att rädda klubbens konstfrysta bana från nedläggning.

Bandyklubben Otterbäcken har en av de mest framgångsrika ungdomsverksamheterna i hela Västergötland med massor av ungdomslag med runt 200 pojkar och flickor.
För två år sedan vann juniorerna SM-finalen mot Västerås.

Martin Garp spelar i ett av pojklagen:

– Det är viktigt att hålla igång med något på fritiden. Om inte bandyn fanns så vet jag inte riktigt vad man hade gjort på vintern.

Den gångna vintern gick elkostnaderna för banan på 850 000 kronor. Summan ska jämföras med det kommunala anslaget på 400 000 kronor som Otterbäckens BK får av Gullspångs kommun för att driva bara ungdomsverksamheten.

Pengaproblemen tvingar styrelsemedlemmarna samla in och sälja skrot för att kunna betala elräkningarna från Fortum. Men pengarna räcker inte ändå, varför klubbarna Otterbäckens BK, Elless, Hajstorp och IK Sport skrivit till kommunledningarna i Gullspång, Mariestad och Töreboda för att rädda bandybanan i Otterbäcken från nedläggning.

Eric Mellberg är idrottslärare på Gullstensskolan i Gullspång, där många elever har bandy som huvudsysselsättning på fritiden. 
Han oroas för att bandybanan ska läggas ner:

– Det skulle vara katastrof. Det får inte hända. Den måste vara kvar, det finns inget alternativ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista