SKÖVDE

Inga löften till lärare i Södra Ryd

Skövdes kommunalråd Tord Gustavsson gav inga löften till de lärare som protesterar mot kommande neddragningar på skolan i Södra Ryd.
Efter ytterligare ett möte så är läget fortfarande oförändrat, och även om lärarna är glada att mötet blev av, så hade de hoppats på klarare besked om skolans framtid.

Rydskolan i Södra Ryd förlorar 16 lärare nästa termin, och enligt Skövde kommun är orsaken till det att elevantalet minskar.

Men lärarna menar att färre elever inte kan vara hela förklaringen. De ställer sig frågande till hur skolledningen egentligen räknar och menar att lärartätheten kommer att försämras dramatiskt nästa termin.

På mötet med kommunalrådet Tord Gustafsson framförde lärarna egna beräkningar, som visar på att kommunen medvetet eller omedvetet rapporterar bättre siffror på lärartäthet till Skolverket än vad som är sanningen.

Maria Kjellberg, som är bildlärare på skolan, önskade sig klara besked från kommunalrådet, men så blev det inte, säger hon.
- Självklart så känns det bittert. Vi hade hoppats på att han hade kunnat komma med mer information.

På torsdag gör Skolverket en inspektion på Rydskolan och lärarna kommer då att ta upp frågan om lärartätheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".