Handboll

Skövde HF en match från SM-final

Skövde HF vann den andra matchen i semifinalen mot Eslöv i SM-slutspelet på bortaplan. Skövdelaget vann den mycket jämna matchen tillslut med 24-23, efter att det stod 12-12 i halvtid.

Det blev en jämn match mellan Skövde HF och Eslöv även i den andra matchen i semifinalspelet.

Lagen följde varandra målmässigt i hela matchen och inför andra halvlek var den oavgjord, 12-12.

I den andra tog Skåningarna ledning i matchen och när det återstod 36 sekunder att spela av matchen stod det 23-23. Då tar Skövde sin timeout och precis därefter blir Angelica Wallén matchvinnare när hon gör slutresultatet 24-23.

Det tråkiga matchen blev att Lisa Lindgren kan ha brutit tummen, händelsen inträffade i den första halvleken. Nu ska den ska nu röntgas för att se om den är bruten eller inte.

Målen: Linnea Torstenson 7, Angelica Wallén 5 (1), Anna-Maria Johansson 3, Anna Larsson 3, Lisa Wirén 3, Karin Nydén 2 och Erica Widell.

Nu står det 2-0 i matcher för Skövde i bäst av fem stycken.

Nästa match spelas den 19 april i Arena Skövde och där kan HF säkra en finalplats och vi sänder den i Sportextra under lördagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".