Falköping

Falköping växer på kartan

Falköping expanderar - och nu pågår arbetet med nya detaljerade kartor över de ytterområden som står på tur att bebyggas.

- Falköping har växt under de senaste åren, på grund av den högkonjunktur som är nu inom byggbranschen, berättar Mikael Carp på kommunens stadsbyggnadsavdelning.

Just nu pågår flygfotografering över områdena till kartunderlaget över Marjarp, Vilhelmsro, Södra Bestorp och Floby. Man kan se vita fyrkantiga masonitskivor utplacerade i terrängen. Skivorna fungerar som riktmärken för fotograferna uppe i luften.

I dag är de här områdena landsbygd strax utanför tätorterna, men inom en snar framtid kommer också de att bebyggas med villor, affärscentra och industrier - och då behövs nya detaljerade kartor av typen primärkartor, säger Mikael Carp:

- En primärkarta för planläggning, och för att projektera gator och VA. Och även för dokumentation för underjordiska ledningar.

Omkring 130 000 kronor kostar kartarbetet och en del av dem kommer till användning inom kort.

- Först och främst är det Marjarp och Vilhelmro som det pågår arbete för planläggning. Det här ska klara det framtida behovet, så det kommer nog dröja många år innan vi gör någon flygfotografering, säger Mikael Carp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".