Skaraborg

Omtyckt röntgenförsök nedlagt

Ingen människa magnetröntgas längre på djursjukhuset i Skara trots köerna växer. Djursjukhuset och den mänskliga vården har inte längre något utbyte så därför få en del vänta i över ett år på att röntgas.
- Vi gjorde ett försök som slog väl ut, men nu är det avslutat, säger Gunilla Nilsson som är verksamhetschef vid medicinsk radiologi på KSS.

Efter det här försöket har det inte blivit någon fortsättning djursjukhuset har nämligen inget avtal med regionen och Gunilla Nilsson säger att frågan om ett sådant avtal ska tecknas ligger hos regionens inköpsenhet.

Köerna växer
Som det är nu växer köerna till magnetkameraundersökning varje månad eftersom antalet nya remisser är större än det antal patienter som undersöks.

Lösningen kommer att vara tre nya magnetkameror. Två i Skövde som ska börja användas i höst, och en i Lidköping, som ska kunna tas i bruk ett år senare.

- Då ska köerna kunna minskas, hoppas Gunilla Nilsson.

Önskvärt komplement
Fram till dess skulle hon gärna se ett avtal mellan regionen och Djursjukhuset, som då skulle kunna fungera som ett komplement för att korta köerna, även om alla typer av undersökningar inte kan göras där.

- Alla undersökningar kan inte göras i djursjukhusets kamera, men det vore naturligtvis bra en del kunde få komma dit, säger Gunilla Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".