Karlsborg

Vandringsleder ska rustas upp

Karlsborgs kommun planerar att rusta upp vandringslederna som sträcker sig igenom kommunen.
Tre av Västra Vätterledens åtta etapper går igenom Karlsborg och det finns en hel del att göra för vandrarna, för underhållet är eftersatt.
- Både Gudrun och Per har härjat, och det finns en del att åtgärda, säger Karlsborgs kommunalråd Kjell Sjölund.

Tre av Västra Vätterledens åtta etapper går igenom Karlsborg och det finns en hel del att göra för vandrarna, för underhållet är eftersatt.
Drygt 7,5 mil vandringsleder snirklar sig igenom Karlsborgs kommun. Från Tivedsskogarna kan vandraren ta sig förbi Stenkällegården, Granvik, Undenäs, Forsvik och Vaberget, och vidare söderut på Västra Vätterleden.

Faktum är att vandraren på sammanhängande leder från svenska fjällen, via Bergslagsleden norr om Karlsborg, kan ta sig på Europavandringsleden genom flera länder och ända till södra Italien.

Kommunen planerar att avsätta drygt 100 000 kronor till upprustning, röjning, nya kartor och skyltar för Karlsborgsområdet. Och pengarna kommer att göra stor nytta för vandringssugna turister, tror Maria Svensson på turistbyrån:

- Det är många som frågar efter vandringsleder. Vi har skickat ut många kartor redan på de här lederna, så intresse finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".