Axvall

Kommun vill köpa sjunkande hus

Uppdaterad 16:22
Skara kommun erbjuder sig nu att köpa de två husen i Axvall som är byggda på en gammal soptipp. Kommunen vill betala runt 560 000 kronor per hus till ägarna, vilket var husens taxeringsvärde år 2002.

Ägarna har tidigare begärt att kommunen betalar drygt en miljon kronor per hus för att lösa ut dem, medan kommunens linje hittills har varit att ärendet är preskriberat och att Skara kommun inte har något ansvar alls.

Nu erbjuder sig Skara kommun att köpa de två husen. För det ena huset vill kommunen ge 560 000 och för det andra 556 000.

- Det var någon av våra politiker som sa: Där lagen tar stopp, där tar moralen vid. Och det är väl kanske det som gjort att man tagit det här beslutet, säger moderata kommunalrådet Charlotte Nordström.

Är du nöjd med beslutet?

- Nöjd kan man aldrig blir med ett sådant här beslut. Det är ett av de beslut som jag inte önskar ens en politisk fiende att få ha på sitt sammanträdesbord, säger Charlotte Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".