Lidköping

Död man misstänks för anlagda bränder

Allt talar för att nattens fyra bränder i Lidköping har utförts av en och samma person - och att han därefter tagit sitt eget liv genom att bränna upp den bil där han satt.
- Det är en tragedi för personen som, om det är ett självmord, tagit sitt liv i bilen. Det är tur att ingen annan drabbades av bränderna, säger Niklas Lindström, inre befäl vid Lidköpingspolisen.

Natten mot måndag brann det på fyra platser i Lidköping; i Lidbeckska huset, i en kontorslokal på Kartåsen, i en vindsvåning på Sköldmön och i en bil parkerad strax utanför Lidköping. 

I bilen hittades resterna av ett förkolnat lik, och sambandet mellan alla fyra bränderna är en man i 80-årsåldern som är försvunnen. Det var hans bostad som brann och även lokalerna och bilen kan knytas till honom.
Polisen misstänker att det är 80-åringens kropp som hittades i bilen. Men 100-procentigt säker är man inte förrän om några dagar:

– Det går inte att göra någon form av visuell identifiering. Bilen är så pass utbränd att det får gå via rättsmedicin och det kan dröja några dagar innan identifieringen är gjord, säger Niklas Lindström.

För de boende i fastigheten på Sköldmön så var branden en omskakande händelse. Det var hyresgästen Anders Gaunitz upptäckte branden. Han är lättad över att alla hann sätta sig i säkerhet, men säger att alltihop känns helt overkligt:

– Sånt här är ju ofattbart. Varför man gör sådana saker är det väl ingen annan som förstår...