Handboll

Torstenson lämnar SHF för Ålborg

Uppdaterad 15:08
Handbollsspelaren Linnea Torstenson lämnar Skövde HF och gör ett nytt försök att spela i Danmark. Ålborg DH blir hennes nya lag.

- Det känns verkligen bra. De har en arena som tar nästan 5 000 åskådare, och de hade ett snitt förra året på 3 500 och då gjorde de en väldigt dålig säsong, säger Linnea Torstenson.

Vad var det som gjorde att du valde just Ålborg?

- Jag gillar deras koncept och det är en stor stad, så det kändes rätt från början.

I Ålborg kommer hon att få spela tillsammans med Madeleine Grundström och Therese Wallter, som både tidigare spelat i Skövde HF.

- Till en början visste jag inte om att de skulle skriva på. Jag visste att Madde kanske skulle skriva på eftersom hennes sambo Mattias (Gustafsson) hade gjort det för herrklubben. Så det kom mer som en positiv överraskning efteråt.

Vad tror du att flytten till den danska ligan kommer ge dig?

- Det är väl som förra gången jag stack, att jag ska utvecklas som spelare. Det är ju ett högre tempo och det är tuffa matcher hela tiden, säger Linnea Torstenson.

Det är andra gången hon satsar på en proffskarriär i Danmark. I höstas bröt hon sitt kontrakt med GOG Svendborg och flyttade hem till Skövde HF igen innan säsongen ens dragit igång. Men när Ålborg hörde av sig var det ingen tvekan om att flytta igen.

- När de väl ringde kände jag att jag skulle flytta. Men det är klart man har den erfarenheten med sig - att jag varit där nere och vänt i GOG, men allting blev fel där nere. Men sedan fick det gro några månader och jag fick vara hemma i Skövde och trivdes igen. Så var jag sugen på att åka utomlands igen.

Vad är det som talar för att det kommer fungera den här gången?

- Det känns helt enkelt bättre den här gången, om man jämför känslorna. Det är ju ingen svängdörr det här proffslivet, så nu kommer jag stanna där, säger Linnea Torstenson.