Mullsjö

Oklart vad som startade VIP-branden

Uppdaterad 12:45
Nästan ett dygn efter att bensinstationen VIP vid Mullsjörondellen utanför Mullsjö fattat eld, arbetade branmännen fortfarande med eftersläckningen och rök steg från de förstörda lokalerna.
Vad som orsakat branden är ännu okänt.
Brandförloppet blev våldsamt men ingen skadades. 

Branden startade i en container vid halv femtiden på fredagseftermiddagen. Elden spred sig till byggnaden som var restaurang och butik.  

- Det hade hunnit ta sig granska bra innan någon upptäckte branden, säger räddningsledaren Ingmar Fritzon.

Omkring 40 brandmän och runt 15 räddningsfordon såg sedan till att elden inte kunde spridas till den intilliggande hotellbyggnaden. 

Brandorsaken är ännu inte känd. På lördagseftermiddagen pågick fortfarande eftersläckningsarbetet. Den tekniska undersökningen beräknades kunna genomföras under söndagen.  

En av ägarna till VIP-macken är Mullsjös före detta kommunalråd Stefan Lindkvist. Han tvingades nyligen avgå som kommunalråd och bara kort därefter brinner hans livsverk ned.

Mullsjömoderaten Ingemar Eriksson säger att man normalt sett inte ska klara så mycket på en gång och att politikerna ska göra vad de kan för att hjälpa ägarfamiljerna att bygga upp macken igen.

Personalen var också tagen:

- Det är jobbigt. Det är familjeföretag det här, och företagen är deras liv. Det är tufft för mig också, säger Camilla Lundkvist, en av dem som jobbar på VIP.

På lördagen åkte många Mullsjöbor förbi och tittade på förödelsen och på brandmännen. Många uttryckte sorg och medkänsla för Stefan Lindkvist.

- Det är inte roligt. Det är verkligen bedrövligt. VIP är ju väldigt känt. Jag tror att de kommer att nygga upp det igen, sa Mullsjöbon Göran Palm.