Trång gympasal i Mariestad

På Vadsbogymnasiet i Mariestad trängs ofta fyra klasser samtidigt i gymnastiksalen. 90 elever ska ha idrottslektioner samtidigt, det leder till att eleverna sällan kan träna bollsporter och oftare får ha teori.
Gymnastiksalen delas av med en mellanvägg och lokalens källare utnyttjas också. Men trots det leder trångboddheten till problem. - Många gånger är salen full och vi får hålla på med pingis eller styrketräning. Det kan bli enformigt ibland, säger eleven Albin Sunesson. Sporter som kräver mycket plats får ge vika för aktiviteter som kan klaras av på liten yta. - Det pratas mycket om vikten av att röra sig och ha stimulerande uppgifter. Och ska man göra en undervisning omväxlande så krävs det ju lokaler, säger Bengt Rydberg som är idrottslärare på Vadsbogymnasiet. Om fem år räknar skolan med att ha 240 fler elever än i dag. - Det måste bli en lösning, vi kan ju inte lägga ner verksamheten, säger Bengt Rydberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista