SKÖVDE

Värnpliktig anhållen för våldtäkt

Uppdaterad 06:11
En 20-årig värnpliktig man sitter anhållen hos polisen i Skövde, misstänkt för våldtäkt på en kvinnlig värnpliktskollega.

Våldtäkten ska ha ägt rum på det logement de delade på regementet P4 i Skövde. Övergreppet ska ha skett i fredags och kvinnan anmälde det till förtroendevalda inom kompaniet i måndags.


Dagen därpå gjorde regementet en polisanmälan.

- Vid kontakt med polisen fick vi veta att de rubricerade det som hänt som brott. Kvinnan gjorde själv anmälan tillsammans med personal från P4, säger Camilla Broberg, informationsansvarig på p4. 

Den manlige värnpliktige anhölls.

De båda värnpliktiga tillhör den grupp som ryckte in i januari. Båda är födda 1988.

Fortsätter sin utbildning
- Kvinnan för förhållandevis bra just nu. Hon deltar fortsatt i utbildning, har inte avbrutit sin utbildning på något sätt. Alla inblandade har erbjudits samtalsstöd, säger Camilla Broberg.

Så länge den värnpliktige mannen är föremål för utredning är han tjänstebefriad. Vad som sedan händer med honom beror på vad utredningen kommer att visa.

Occeptabelt
Ledningen på P4 ser allvarligt på det som hänt, säger Camilla Broberg

- Alla sådana här händelser är fullkomligt oacceptabla. Det stider mot Försvarsmaktens värdegrund och allt som Försvarsmakten står för. Det är är oerhört tragiskt och säkerligen också traumatiskt för alla inblandade, framförallt för den som blivit utsatt, säger hon.