Kebabsås kan vara salmonellasmittad

Salmonellasmittad vitpeppar kan finnas i en kebabsås från Skaraborgs Chark & Fågel.

Kryddmixen till kebabsåsen är tillverkad i Danmark. Salmonellasmittan har spårats till peppar från Indonesien, som ingår i kryddmixen.

Skaraborgs Chark & Fågel har dragit tillbaka alla sålda såsburkar för säkerhets skull.

-Det finns ingen påvisad smitta i kryddmixen, men vi har gjort en total tillbakakallning, säger platschef Stefan Nordström.

9000 burkar har sålts runtom i Sverige. De som har köpt såsen, som heter Kebabsås & Grillsås, ska vända sig till inköpsstället där varan kommer att ersättas.

Tillverkningsdatum på burkarna är 5 maj till 15 maj. Bästföredatum är från 5 juni till 15 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".