Västra götaland

M och kd vill satsa på psykiatrin

Oppositionspartierna kristdemokraterna och moderaterna i Västra Götalandsregionen lade idag fram sina alternativa budgetar för nästa år.
Båda partiet föreslår ökade satsningar på psykiatrin och mer pengar till hälso- och sjukvården.

Kristdemokraterna i Västra Götalandsregionen föreslår bland annat en satsning på 100 miljoner kronor på psykiatrin och fem miljoner på att minska könssjukdomar bland unga.

Kd vill också satsa 150 miljoner kronor mer än majoritetet på hälso- och sjukvården för att förbättra kvaliteten och tillgängligheten, och vill också återinföra ”fluortanten” genom att fluorlacka barn och ungdomar i skolan.

Extra pengar till psykiatrin
Också moderaterna i regionen lade idag fram en alternativ budget för 2009. Oppositionspartiet vill satsa 165 miljoner kronor extra på hälso- och sjukvården, bland annat då på psykiatrin.

I budgeten föreslår de också att en haverikommision kring patientsäkerhetsarbetet tillsätts och att det blir lättare för sjukvården att behandla äldre i deras hem.

Moderaterna vill också etablera en särskild sommarenhet inom förlossningsvården och ge mamman frihet att själv välja vilken klinik hon vill föda på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista