Vara

Öppet hus för politiker på Jungs skola

Alla ledamöter i kommunfullmäktige i Vara kommun var på onsdagen inbjudna för att ta del av verksamheten på nedläggningshotade Jungs skola.
- Det är viktigt att politikerna kommer hit och bildar sig en egen uppfattning om skolan innan fullmäktige tar definitivt beslut om nedläggningen, säger Monika Karlsson och Madelene Bergman som båda har barn på skolan.

Bildningsnämnden i Vara kommun beslutade för några veckor sedan att Jungs skola och fritidshem med ett 40-tal elever ska läggas ned.

På onsdagen bjöd elever, föräldrar och lärare in kommunens politiker till skolan för att de skulle få se verksamheten och bilda sig en egen uppfattning innan kommunfullmäktige tar det definitiva beslutet.

- De har visat intresse och man har förklarat och fått lägga fram sina argument, säger föräldern Monika Karlsson som träffade politiker under dagen.

Visade andra möjligheter
Madelene Bergman har också barn på skolan, och hon passade på att berätta för politikerna vilka andra möjligheter hon ser istället för att lägga ner skolan.

En av politikerna som besökte skolan var Stig Gleisner (fp) som sitter i kommunfullmäktige:

- Man ser att det är en väldigt fin skola. Trygg och bra miljö för barnen. Sådant väger man kanske inte in när man fattar besluten egentligen, men det kanske bör vägas in också.

Utreda vidare
Katarina Andersson (kd) som är ersättare i fullmäktige besökte också skolan. Hon säger att hon tycker det vore lämpligt med en återremiss och vidare utredning innan kommunfullmäktige tar ställning till om Jungs skola ska läggas ner.

- Det måste göras en ordentlig planering om hur det ska bli med skolorna i Vara kommun framöver, och inte bara en punktinsats i desperation, som jag tycker det här är, säger Ingemar Jakobsson (fp) som också är ersättare i fullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista