SKARA

Köpstadens ägare tror på nysatsning

En kapplöpning med tiden pågår just nu för att kunna öppna Köpstaden utanför Skara igen i mitten av juni. Renoveringsarbetet i byggnaden är inte färdigt än och än är heller inte alla affärslokaler uthyrda.

Köpstadens nya ägare dansken Peter Bjerregaard är medveten om riskerna med att ha betalat 95 miljoner kronor för Köpstaden, säger han.

- Vi var fullt medvetna när vi gjorde satsningen med Köpstaden att många olika försök redan gjorts och att inte alla lyckats. Så vi har tänkt på vad vi förhoppningsvis kan göra bättre.

Peter Bjerregarrd vill satsa på outlet - utförsäljning av kvalitetsvaror och märkesvaror till bra priser - för att försöka få liv i Köpstaden, som kunderna ju svikit sedan Bert Karlsson startade den för 20 år sedan.

- Vi vill att folk ska komma hit och köpa för att de äntligen kan köpa det billigare än på andra ställen.

Bland de butiker som redan skrivit på hyreskontrakt nämner han en större möbelbutik, klädkedjan Vero Moda med två butiker, två skobutiker och en barnbutik. Och i anslutning till Skara Sommarland ska en ny typ av presentbutik som lockar till impulsköp öppnas.

Det ska också finnas restauranger, en skivaffär och på sikt en större blomsteraffär.

Peter Bjerregaard tänker dock inte försöka konkurrera med de nya flotta affärsgalleriorna.
- Vi är inte i centrala Stockholm eller Göteborg. Vi är i Skaraborg. Det ska kanske inte vara alltför snyggt, säger han.

Peter Bjerregaard tror att Köpstaden kan öppnas som planerat i mitten av juni.
- Vi har hyrt ut 80 procent i dagsläget, och har på gång förhandlingar om de sista butikerna.

På frågan om det går att tjäna pengar på Köpstaden, ger Peter Bjerregaard klart besked.
- Om vi inte trodde det skulle vi inte vara här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista