SKÖVDE

Minskade köer på KSS-akuten trots strejk

Akutmottagningen på KSS har inte drabbats av ökade köer efter att akuten på sjukhuset i Lidköping stängdes för en vecka sedan som en följd av strejken. KSS har istället lyckats minska väntetiden trots ett ökat patienttryck.

Förklaringen till de minskade köerna är att fler läkare och sjuksköterskor just nu arbetar på akuten vid KSS.

- Den senaste tiden har de dessutom jobbat extra hårt för att stötta strejkande kollegor, säger Lena Wallström, sjuksköterska på akuten på KSS.

Sedan akuten i Lidköping stängde för en vecka sedan har antalet patienter på akuten vid KSS ökat med ca 15 till 35 personer per dygn, vilket är något mindre än beräknat.

Inga försämringar
KSS har samtidigt fått förstärkning av tre läkare och fyra sjuksköterskor per dygn, man har även bemannat upp ambulanssjukvården mot västra Skaraborg under konflikten.

- Ännu har jag inte sett någon så kallad avikelserapport. Det vill säga att någon patient skulle ha fått sämre vård på grund av strejken, säger Stellan Ahlström. Enhetschef akuten KSS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".