FALKÖPING

Skadegörelse och stök på camping

När värmen kommer kommer också ungdomar till Mössebergsplatån i Falköping för att grilla och festa under helgerna.
Mössebergs camping har upprepade gånger utsatts för nedskräpning och skadegörelse, och både campingpersonal och gäster märker av stöket.

På väg hem från fester uppe på berget tar många ungdomar vägen över Mössebergs camping, och det bekymrar Per Albinsson som driver campingen. Både han och gästerna på campingen märker av stök, stölder och skadegörelse.

- När de har fått lite alkoholhaltiga drycker i sig och ska gå hem och tar vägen över campingen så är de högljudda och det händer konstiga saker; de skräpar ned och förstör och tar med sig saker som inte är deras.

Per Albinsson berättar att gästerna har svårt att sova om nätterna och att stöket lett till att till exempel campingtoaletterna måste hållas låsta nattetid.

- Vi har haft dörrarna olåste fram tills nu så att alla kan använda dem, men just skadegörelsen är väldigt tråkig. Man målar och kladdar ned och förstör på alla sätt och vis. 

Per Albinsson tror att det kan vara svårt att få bukt med problemen uppe på berget, men menar att föräldrarna borde ta ett större ansvar för sina ungdomar när det festas mycket under tiden fram till skolavslutningarna.

- Det finns ju ”Morsor och Farsor på stan” så vi kanske skulle ha ”Morsor och Farsor på berget” istället!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista