Trafikoffer vädjar om nykterhet

Idag faller domen mot den 20-årige man som står åtalad för att ha orsakat trafikolyckan utanför Otterbäcken i maj förra året då 21-åriga Sandra omkom och hennes pojkvän Björn Stålhammar som skadades svårt, påminns då om det som hände.

- Allt tvärstannade efter olyckan.

20-åringen var alkoholpåverkad när han kom över på fel sida vägen och krockade med den bil som paret färdades i.

Björn Stålhammar och hans flickvän Sandra var på väg från Göteborg hem till Värmland när olyckan inträffade. Björn vaknade upp svårt skadad på Kärnsjukhuset i Skövde och fick då veta att Sandras liv inte gått att rädda.

20-åringen, som idag får sin dom, hade 0,73 promille alkolhol i blodet vid olyckstillfället. Han är åtalad för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Under året som gått sedan olyckan har Björn Stålhammar ägnat tid åt att tala om det som hänt, för att få människor att låta bli bilnycklarna när de druckit. För han vet - av egen erfarenhet - att en onykter bilförare är lika farlig som ett laddat och osäkrat vapen.

- Det är givet att såna här saker händer när du kör bil onykter, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista