Skövde

Brutal gruppvåldtäkt i Skövde

Uppdaterad 11:23
En kvinna i 50-årsåldern ska ha överfallits och utsatts för en brutal gruppvåldtäkt av tre okända män i centrala Skövde sent i söndags kväll.
Ett dygn senare sökte hon läkarhjälp för sina skador och via sjukhuset larmades polisen.

Enligt polisens utredningsbefäl Torsten Jaeckel har en kvinna i 50-årsåldern polisanmält att hon i helgen överfölls och våldtogs av tre män i centrala Skövde.

Kvinnan var på väg hem till sin bostad sent på söndagskvällen runt 23-tiden, när tre för henne okända män dök upp. De övermannade henne och drog ned henne på marken där hon utsattes för våldtäkt av var och en av männen.

Kvinnan har själv berättat för polisen att hon skrek på hjälp och polisen hoppas nu att någon ska ha hört eller sett något som kan vara till hjälp i spaningarna.

Torsten Jaeckel säger till Sveriges Radio Skaraborg att boende i området vid allén som sträcker sig från Eric Ugglas Plats bort emot Skaraborgs regemente säkert kan ha hört nåt eftersom många hade fönster och balkongdörrar öppna den varma söndagskvällen.

Kvinnan har undersökts av läkare och fått vård för de skador hon fick i samband med våldtäkterna. Hon har kunnat lämna vissa uppgifter till polisen om männen. De uppges vara i 20-30-årsåldern.

Polisen tar nu till en gammal hederlig metod som dörrknackning för att få veta mer om vad som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista