Mariestad

Räknemissen oroar Kommunal

En räknemiss drabbar ekonomin i Mariestads kommun.
Kommunen räknade inte in det nya löneavtalet i budgeten, och kommer därför att gå back med sammanlagt 19 miljoner de kommande två åren.
– Det är en sådan stor miss. Vi känner en oro för var och hur man ska kunna spara in de här pengarna, säger Anita Olausson, ombudsman på Kommunal i Mariestad.

Den ekonomiska situationen i Mariestad är ansträngd som det är. Uppsägningar fanns på tapeten redan innan räknemissen på totalt 19 miljoner upptäcktes häromdagen.  

Drastiska åtgärder måste nu till för att budgeten ska hållas men kommunalrådet har än så länge bara talat om neddragningar när det gäller inköp. 

Men Anita Olausson på fackförbundet kommunal tror inte att det räcker. Det besparingskrav som finns när det gäller personalen kommer att skärpas ännu mer tror hon.

– Det är klart att inhämtningen kan komma att drabba personalen. Men vi i Kommunal anser att våra medlemmar jobba lika hårt som kamraterna i andra kommuner, så vi har svårt att se hur det ska kunnas sparas på dem.

Tidigare rapportering:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista