Hjo

Sjukskrivna förlorar stödsamtal

Sjukskrivna kommunanställda i Hjo får inte längre träffa den företagssköterska de har haft stödsamtal med. Anledningen är att kommunen inte längre har förtroende för företagssköterskan.

Helén Hjärling, som är sjukskriven från tjänsten som LSS-samordnare, tycker någon borde frågat henne innan kontakten med företagssköterskan avbröts:

- Ingen har frågat hur jag mår, hur länge jag är sjukskriven eller vad samtalen har betytt för mig. Och det tycker jag är förskräckligt, för det har varit viktiga stunder för min hälsa.

Ulla Jansson är också sjukskriven och har fått samma besked - att inte heller hon får fortsätta träffa företagssköterskan för de stödsamtal som hon tycker har fungerat bra:

- Det har varit ett jättefint stöd. Man har hämtat kraft där, säger Ulla Jansson som inte fått någon motivering till varför kontakten avbröts.

När Sveriges Radio Skaraborg försöker få besked om vem i kommunen som valde att avbryta samarbetet med företagssköterskan och varför, hänvisar man till informationschefen som hänvisar till Kinnekullehälsan,vars vd meddelar att han inte har några kommentarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista