Skövde

Falska EM-biljetter i omlopp

Hundratals svenska fotbollssupportrar har lurats att köpa falska biljetter till Sveriges matcher i EM i Österrike på nätsidan blocket.
En av dem är som råkat ut för bedragaren är Anders Trygg från Skövde, som lyckades avslöja bedrägeriet innan han genomförde köpet.

Anders Trygg och hans fyra kompisar ska åka till Österrike för att följa EM-turneringen. De hittade biljetter på blocket.se och var nära att köpa dem för 2000 kronor styck - totalt handlade det om biljetter för 20 000.

- Vi fick tag på en person som påstod att han hade sponsorbiljetter genom ett byggföretag som han har, berättar Anders Trygg.

Men innan de köpte biljetterna såg de en varning som publicerats på Fotbollförbundets hemsida. Biljetterna de skulle köpa visade sig vara falska.

Enligt Fotbollförbundet ser biljetterna ut som riktiga biljetter, men de skiljer sig åt om man tittar noga.

- Man ska kolla på biljetterna i en speciell ruta där en pokal syns bland annat, säger Anders Trygg.

Han och hans kompisar åker ändå till Österrike. Men några Sverigematcher blir det inte.

- Det är väldigt tråkigt att någon ska förstöra för så många fans som vill åka ner och följa landslaget. Vad jag har förstått finns det folk som betalat in till den här personen.

När Anders Trygg fick klart för sig att biljetterna inte var äkta ringde han upp försäljaren:

- När jag konfronterade honom vart han ganska tyst. Sedan lade han på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".