SKARABORG

Unga vill bli egna företagare

9 av 10 ungdomar som startade ett sommarföretag förra året, kan tänka sig att bli egen företagare även i framtiden. Det säger handledare Sofia Bengtsson inför upptakten för årets sommarlovsentreprenörer.

Det är andra året i rad som Näringslivsforum Skövde i samarbete med 11 kommuner i Skaraborg ger skolungdomar som går i nian ända upp till gymnasiet chansen att starta och driva ett eget företag under sommarmånaderna.

Stort intresse
Projektet finansieras av kommunerna och näringslivet och intresset bland ungdomarna är stort eftersom de får chansen att lära sig väldigt mycket, enligt handledaren Sofia Bengtsson.

- De får lära sig ta-sig-för-samhet, att ta beslut och samarbeta. De tjänar ungefär lika mycket pengar som på ett vanligt sommarjobb.

Passa barn
Skövdetjejen Sofia Hellström går i nian och har redan en klar idé om vad hon och kompisen Johanna Gustavsson ska satsa på i sommar.

- Något med barn eller djur, men vi kan tänka oss att klippa gräs eller likande också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista