Skövde

Besked om Rydskolan före sommarlovet

I början veckan kommer det slutgiltiga beskedet om Rydskolas framtid. Det säger skolnämndens centerpolitiker.
- Elever, föräldrar och lärare har rätt att veta hur hösten blir innan sommarlovet börjar Det säger Börje Johansson och Gunvor kvick centerpartiets ledamöter i skolnämnden.

- Skolnämnden har hand om pengarna som fördelas till skolorna och därför är det den nämnd som ska ta ställning till om Rydskolan ska särbehandlas och få mer pengar än vad som först bestämdes, säger Skövde kommunalråd Tord Gustavsson.

Just nu diskuterars olika förslag i skolnämnden om hur rydskolan ska se ut i framtiden. Senast på onsdag ska det finnas ett beslut menar centerpartiet.

Exakt hur de olika alternativen ser ut vill de inte gå in på men de lärarneddragningar på 16 tjänster som tidigare beslutats om kommer inte att bli verklighet.

Oenighet
I en allians tidigare så enig om hur pengarna till Rydskolan skulle fördelas så vill nu folkpartiet i en skrivelse att skolan ska få mer pengar - 1,8 miljoner kronor extra närmare bestämt.

Centerpartiet vill satsa på två extra klasser inför höstterminen för att minska de stora grupperna säger kommunalrådet Leif Johansson.

- Men för att förslaget ska bli verklighet krävs mer pengar, säger Gunvor kvick.

Men huruvida Rydskolan ska få mer pengar för att slippa minska antalet lärartjänster måste skolnämnden diskutera, för det är från den nämnden som isåfall pengarna skulle tas, säger Tord Gustafsson.

Andra skolor
- Men om nämnden bestämmer att Rydskolan ska få mer pengar, kan även andra skolor som känner sig förfördelade protestera och vilja ha mer pengar, menar Tord Gustafsson.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och innan lärare och skolbarn på Rydskolan går hem på ledighet ska de ha fått besked om framtiden.

- Jag är övertygad om att det blir så, säger Tord Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista