Blikstorp

Bränderna kan vara anlagda

Uppdaterad 11:13
Räddningsjänsten bekämpade under natten och morgonen två skogsbränder i Blikstorp mellan Tidaholm och Hjo.
Polisen utesluter inte att bränderna kan vara anlagda.

En första brandhärd upptäcktes vid 23.30-tiden och medan räddningstjänsten ägnade sig åt eftersläckning startade ytterligare en skogbrand tre timmar senare, någon kilometer därifrån.

Ett tag utvecklades branden till en toppbrand i trädens kronor, men vid sjutiden på morgonen var branden under kontroll. Räddningstjänsten fortsätter dock med släckningsarbetet åtminstone hela dagen.

Det första området som brann hade en yta på ungefär en hektar, medan det andra området var större, uppskattningsvis fem hektar enligt räddningsledaren Göran Sandström.

Polisen ska nu tillsammans med räddningstjänstens ledning gå igenom brandförloppet, eftersom man inte utesluter att bränderna kan vara anlagda.

Inre befäl vid polisen i Skövde pekar bland annat på att det faktum att det handlar om två olika bränder som startat med ganska många timmars mellanrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista