Skövde

Tre dagar i rätten för 26 brott

Idag inleds en tre dagar lång rättegång i Skövde Tingsrätt mot sju personer som misstänks för ett antal brott, bland annat flera bilinbrott i Skövde i våras.

En morgon i mitten av april var det inbrott, eller inbrottsförsök, i totalt 17 bilar på parkeringsplatser runt Kärnsjukhuset, då bland annat en dator, flera stereoanläggningar, en kamera och kontanter stals.

I dag startar en rättegång mot sju personer, för ett antal brott de ska ha begått under januari till april i år- bland annat bilinbrotten, som fem av de sju misstänks ha genomfört tillsammans.

Kumpaner
Rättegången pågår under tre dagar och omfattar inte mindre än 26 åtalspunkter - det handlar bland annat om en rad bilstölder, tillgrepp av fortskaffningsmedel och natkotikabrott. En del brott begångna av flera av de misstänkta tillsammans, och andra av någon av dem.

Det är sex män och en kvinna, i åldrarna 18-34 år som står inför rätta. Kvinnan är misstänkt för häleri, efter att ha förvarat gods från bilstölderna, och för tillgrepp av fortskaffningsmedel tillsammans med en 19-åring från Skövde, som är den av dem sju som har flest åtalspunkter på sig- han misstänks bland annat för grov olovlig körning, flera fall av narkotikabrott, rån, misshandel, skadegörelse, rattfylleri, våldsamt motstånd och stöld.

Rättegången mot de sju, som kommer från Skövde, Lidköping, Axvall och Härnösand, i Skövde Tingsrätt startar idag, fortsätter i morgon och avslutas på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista