Handikappidrottscentrum i Skara och Falköping

Falköping och Skara kommer bli ett utvecklingscentrum för Handikappidrott.
Det står klart när Svenska Handikappidrottsförbundet väljer att satsa på att utveckla den verksamhet som redan finns där i dag.

Svenska Handikappidrottsförbundet väljer nu alltså att satsa på den redan befintliga handikappverksamhet som finns i Falköping och Skara och skapa Sveriges andra handikappcentrum.

Både aktiva och ledare ska kunna utbyta erfarenheter inom de flesta idrotter, säger Jan Norling som är idrottskonsulent på Västergötlands Handikappidrottsförbund.

- Här kan vi försöka hitta tävlande och funktionshindrade i närliggande distrikt, som har samma klasser, så man kan hjälpas åt och utvecklas i sin idrott.

Att centrat hamnar i just Västergötland är ingen överraskning, menar Jan Norling, eftersom det finns 52 handikappidrottsföreningar i området.

Falköping har tidigare arrangerat Ungdomsspelen för funktionshindrade barn och nu hoppas Jan Norling kunna utöka antalet tävlingar.

- Vi hoppas på exempelvis svenska mästerskap och även internationella mästerskap.

Det nya handikappcentrat väntas starta sin verksamhet till hösten.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".