Långväga cyklist i årets Vätternrunda

Närmare 16 000 cyklister startade i Vätternrundan 2008.
I Hjo, som alla cyklisterna passerar efter att ha avverkat 18 mil på sadeln, var det full aktivitet bland funktionärer och publik hela fredagskvällen, natten och söndagen.

En del cyklister passerade bara rakt igenom Hjo, men efter 18 avverkade mil var det många som valde att stanna till för att vila, laga punkteringar, få massage och äta.

En av dem som passade på att fylla vattenflaskan var Veronica Jarlehag, som hade rest långt för att cykla runt Vättern. Hon hade rest från Calgary i Kanada för att ta sig runt sjön med sin far, som cyklat loppet tio gånger.

- Jag har ju hört mycket från pappa. Men det var nog lite mer folk överallt än jag hade tänkt mig. Jag trodde att man skulle kunna köra ifrån folk och få lite luckor, men det har varit rätt mycket folk!

För Anders Sundell från Upplands Väsby var det den tolfte Vätternrundan. Han passade på att fylla flaskan med vatten i Hjo, och konstaterade att det varit en bra runda med bra väder så här långt.

- Vi har ju lite medvind från Jönköping och uppåt, så det går ju absolut inte att klaga!

På frågan vad det är som driver honom att cykla loppet år efter år skrattar han och dröjer med svaret.
- Just nu är det vansinnet, skulle jag tro! ...näej, men det är väl ett sätt att hålla igång. Det är nog huvudsyftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".