MARIESTAD

Lyxbåtar säljer trots sämre tider

Den sämre konjunkturen slår nu mot tillverkarna av lyxbåtar.
Trots att Nimbus Produktion i Mariestad bygger ut sin fabrik i Lugnås kraftigt, så minskar samtidigt försäljningen av båtar något.
Men det är inte aktuellt att varsla personalen om uppsägning, enligt företagsledningen.

De 85 anställda på fabriken i Lugnås informerades om läget i veckan efter att ägaren Nimbus-koncernen varslat 60 anställda vid fabriken i Visby.

Men försäljningen av lyxbåtar från Lugnås har bara gått ner med några få båtar, så det är inte aktuellt med något varsel i Lugnås. Det blir inte heller något stopp av utbyggnaden av fabriken.

- I dagsläget har vi påverkats lite grand, men inte speciellt mycket. Vi har inte några som helst planer på att vidta några åtgärder med tanke på konjunkturen, säger Sverker Norrman vd i Lugnås.

Skulle försäljningen försämras ytterligare riskerar 10-15 inhyrda arbetare från bemanningsföretag att få lämna fabriken.

Nimbusbåtar kostar mellan 2,5 och 3,5 miljoner kronor styck, och de flesta säljs utomlands, bland annat till Norge, Tyskland, England och Ryssland.

Trots höga priser och sämre tider har företaget inga problem att sälja sina båtar, säger Sverker Norrman.
- I alla konjunkturlägen så finns det alltid människor som har gott om pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".