SKARA

Stor vattenläcka i Skara

Uppdaterad 11:50
En av Skaras större vattenledningar sprang läck sent på onsdagskvällen. Delar av gator, bostäder och trädgårdar i centrum översvämmades.
Reparationsarbetet pågår under torsdagen för att laga den trasiga ledningen. Arbetet beräknas ta hela dagen.
Invånarna uppmanas att vara sparsamma med vattnet i kranarna.

Enligt Åke Holmqvist på Skara Energi är det en huvudledning av plast som gått sönder och börjat läcka stora mängder vatten.

- Det trycker ju upp under asfalten och asfalten på Guldsmedsgatan har blivit lite skrynklig.

Boende på berörda adresser vakade oroligt över bostäder och trädgårdar medan vattnet forsade och några av dem råkade också ut för översvämning.

- Helt klart har det kommit in en del vatten i några garage och källare, men räddningstjänsten var väldigt snabbt ute med sandsäckar och vi kunde leda av det mesta av vattnet till en bäck nedanför.

Lena Osmani som bor just intill läckan, blev orolig för vad som skulle hända när vatten plötsligt bröt fram ur marken.

- Vi visste inte vad vi skulle göra. Vi såg våra gräsmattor bli fyllda med vatten. Alla sprang ut och såg det komma ut från brunnar och marken lyftes, berättar hon.

Hon och hennes grannar oroades över att vattnet skulle nå husen, och försökte stoppa flödet.

- Alla våra grannar gick ut med sopkvastar och försökte få bort vattnet, säger Lena Osmani, vars hus klarade sig från vattenskador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".