Lidköping

400 nya lägenheter i Västra hamnen

Nu är det klart att det blir nya bostäder intill Vänern i centrala Lidköping. Samhällsbyggnadskontoret visade på torsdagen upp det område som man planerar kalla Hamnstaden i Lidköping.

Under torsdagsförmiddagen lade Lidköpings kommun fram sina tankar kring den första etappen av bygget. Det handlar om ett område i Västra hamnen där det till en början ska byggas 400 lägenheter - både bostadsrätter och hyresrätter.

- Det kommer också finnas möjlighet för enklare restauranger, eventuellt kontorskomplex, och det kommer finnas möjlighet till lite hamnverksamhet - alltså att det finns möjlighet för de som vill ha båtar nedanför fastigheterna, säger Jonas Sundström, som är socialdemokratisk ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Vad det hela kommer kosta är för tidigt att säga, enligt Jonas Sundström.

- Prisbilden har vi inte tittat på så mycket än, utan det vi har tittat på först är att möjliggöra området. Sedan kommer vi gå in i nästa fas ihop med exploatörer för att se hur man kan utnyttja området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".