Gullspång/Mariestad/Töreboda

Gullspångspolitiker eniga om att utreda kommunsammanslagning igen

Alla politiska partier i Gullspångs kommun är nu överens om att titta närmare på om kommunen ska gå samman med Töreboda och Mariestad.

Frågan har redan utretts en gång tidigare, men Carina Gullberg som är socialdemokratiskt kommunalråd i Gullspångs kommun säger den nya utredningen kommer besvara fler frågor än den tidigare:

- Hur kan en kommunsammaläggning gå till? Hur ser en tidsplan ut? När kan det ske? Men naturligtvis ska vi kontakta partierna i Töreboda och Mariestad först och höra deras inställning i det här.

Men ett ja till fortsatt utredning ska inte ses som ett ja till en sammanslagningen, enligt kommunalrådet.

- Nej, o nej. Och det är därför jag tror att alla partier kunde skriva på det här att vi vill utreda mer och ta fram förutsättningarna, säger Carina Gullberg.

Fortfarande skeptisk
Själv är hon fortfarande skeptisk till en sammanslagning med Töreboda och Mariestad, och därför tycker Carina Gullberg det ska bli intressant att se vad den nya utredningen kommer fram till.

Men en ny utredning förutsätter att man får stöd i form av pengar från finansdepartementet.

- Vi kan inte utreda det här själva, det går ju inte. Det här borde vara intressant för finansdepartementet och kommunansvarig minister att hjälpa oss vidare, säger Carina Gullberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".