Skövde

Skövdemoderater uppmanar partikamrat att avgå

Uppdaterad 11:20
Skolnämndens ordförande i Skövde, moderaten Göran Lidgren, tänker inte avgå från sin post. Detta trots att hans egna partikamrater i kommunfullmäktige inte längre har förtroende för honom och vill att han drar sig tillbaka.

Skövdemoderaterna är kritiska till Göran Lidgrens sätt att uttrycka sig och menar att människor känt sig trakasserade av hans sätt att föra dialog.

Men trots kritiken vill han inte kliva ner från sin post.

- Nej, definitivt inte, säger skolnämndens ordförande.

Han tycker inte det finns skäl för honom att avgå.

- Här gäller det att genomföra en arbetsuppgift och den anser jag att jag själv och andra med mig kommer klara på ett bra sätt, så det har jag inga som helst planer på, säger Göran Lidgren.

Kan inte tvingas avgå
Moderaternas fullmäktigegrupp stöder sitt krav på avgång på den kandidatförsäkran som Göran Lidgren har undertecknat. I försäkran står det att en ledamot som inte har förtroende hos fullmäktigegruppen ska lämna sitt uppdrag.

Men kommunstyrelsens ordförande, moderaten Tord Gustafsson säger att de ändå inte kan tvinga bort Göran Lidgren.

- I det här läget ser vi ingen möjlighet att kunna enligt kommunallagen kunna tvinga honom att avgå. Det är djupt olyckligt att den som är ordförande i kommunens största nämnd, med den största ekonomin, inte har gruppens förtroende, utan då ställer sig vid sidan om, säger Tord Gustafsson.

Tror han avgår
Han tror dock att Göran Lidgren kommer avgå framöver i alla fall.

- Jag tror att Göran kommer samla sig och fundera över detta under den närmaste tiden, och komma till ett förnuftigt resultat, säger Tord Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".