Skaraborg

Berusad hotade folk med yxa

Polisen i Skaraborg uppger att midsommaraftonen varit ovanligt lugn i år. Men några incidenter inträffade ändå, i Karlsborgstrakten hotade en en berusad man att döda flera personer.

Det var vid två-tiden på midsommarnatten som den 23-årige mannen - beväpnad med yxa - uppträdde hotfullt vid Björstorp norr om Karlsborg.

Mannen hotade att döda flera människor. Han sitter nu anhållen hos polisen i Skövde misstänkt för olaga hot.

Ingen körde olycksbil
I Våmb voltade en bil vid två-tiden natten till lördag. Olyckan skedde när bilen körde om en ambulans på väg 49 mellan Skara och Skövde.

I bilen fanns tre vuxna och ett barn. Enligt polisen var de vuxna alla berusade, och de uppgav aför polisen att det inte var någon av dem som körde bilen. Istället hävdade de att föraren försvunnit från platsen.

De vuxna personerna skadades lindrigt vid olyckan och fördes till Kärnsjukhuset i Skövde. Barnet klarade sig utan skador.

Vid 23-tiden på midsommaraftonskvällen körde en bil av vägen i Axvall i samband med en omkörning. Bilen tvingades väja för mötande efter omkörning och körde då av vägen.

De fyra ungdomar som fanns i bilen skadades lindrigt och fördes till sjukhus.

Fylleslagsmål och naken man
Enligt Lidköpingspolisen har det också varit ett par misshandelsfall under midsommarnatten, dock inga allvarligare. Polisen beskriver dem som ”vanliga fylleslagsmål”.

I Gullspång orsakade en naken man en del samtal till polisen. Det var vid 20-tiden som den nakne mannen sprang fram och tillbaka på torget. Efter en stund sprang mannen in i en trädgård där en fest pågick, och fick motas ut av festdeltagarna.

Enligt polisen var mannen troligen berusad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".