Regeringen avgör Linussons husköp i Tråvad

Vara kommun vänder sig till regeringen för att få köpa det gamla väveriet i Tråvad, som nazisten Curt Linusson vill köpa. - Vi behöver huset till verksamheten för våra psykiskt handikappade, säger kommunalrådet Jan-Erik Wallin (m) i Vara.
Nazisten Curt Linusson från Järpås utanför Lidköping vill köpa huset för medlemmarna i nationalsocialisterna. Vara kommun vill utnyttja sin förköpsrätt till att köpa huset. Beslutet har överklagats av Curt Linusson, som inte anser att kommunen har rätt att använda sig av förköpsrätten i det här fallet. En enig kommunstyrelse i Vara beslutade i går, att kommunen ska fortsätta hävda sin förköpsrätt. Kommunledningen skriver nu till regeringen, som får avgöra vem som har rätt att köpa fastigheten i Tråvad. I brevet till regeringen kommer Vara kommun att hävda, att förköpsrätten bara utnyttjas för att få använda det gamla väveriet till psykiatriverksamhet. Kommunen kommer inte på något sätt att betona att det är Curt Linusson, som den i själva verket vill stoppa från att bygga upp ett nazistläger på Varaslätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".