Fjäderfäcentrum byggs upp i Skara

För att utveckla fjäderfä- och äggbranschen i Skaraborg finns det planer på att starta ett fjäderfäcentrum i Skara. - Fjäderfä är en näring på frammarsch. Folk äter ju mer och mer kyckling och kalkon, säger projektutvecklare Ove Littorell i Skara.
I går hölls ett upptaktsmöte i Skara, dit kycklingproducenter, livsmedelsföretag, byggföretag, rådgivare och foderföretag bjudits in. Det kommer över 100 personer för att lyssna på planerna att starta en ideell förening. Den ska syssla med forskning, med praktiska försök hos uppfödare och med att satsa på utbildning. Fjäderfä- och äggbranschen har ett starkt fäste i Skaraborg med åtskilliga kyckling- och kalkonproducenter och äggleverantörer. Livsmedelsföretagen finns framför allt i Skara. - Samtidigt som folk äter mer och mer kyckling och kalkon satsas alltmindre resurser i näringen. Därför måste vi kraftsamla inför framtiden, säger Ove Littorell.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".