Namninsamling för ambulansen i Götene

Tusentals personer uppges i dag ha skrivit på protestlistor mot den planerade nedläggningen av ambulansen i Götene. - Ett människoliv kan inte räknas i pengar. De kan väl inte ta ett sånt dumt beslut som att plocka bort ambulansen från oss, säger protestledaren Irene Lieberth-Nilsson i Götene.
Ledningen för Skaraborgs sjukhus har beslutat, att det ska finnas färre ambulansstationer i framtiden. Götene kommun ska betjänas av ambulansen i Mariestad. I dag drog en protestaktionen igång på Götene marknad för att få politikerna att ompröva sitt beslut. Under förmiddagen hade protestledningen redan fått in ett par tusen namnunderskrifter. - Vi räknar med att få in flera tusen protester under dan, säger Irene Lieberth-Nilsson. Nu hoppas hon att politikerna i sjukhusstyrelsen i Skaraborg vill komma till Götene. - Om vi inte får några reaktioner från beslutsfattarna kan det bli demonstrationer nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".