Kanot

Framgångar för Lidköping i kanot-SM

Just nu pågår kanot-SM i Lilla Edet. Med och tävlar med 24 aktiva är Lidköpings Kanotförening. En klubb som vid förra årets mästerskap utsågs till bästa klubb med 35 medaljer.

Lotta Andersson från Lidköpings Kanotförening säger att det gått bra hittills i årets SM-tävlingar. Föreningen har redan tagit åtta medaljer.

- Ett guld, tre silver och fyra brons, säger Lotta Andersson.

Totalt ligger klubben femma efter onsdagens tävlingar.

Bra för återväxten
Lotta Andersson säger att det betyder mycket för klubbens återväxt att kunna vara med och lyckas bra i SM.

- Att komma hem, som vi gjorde förra året, som totalt bästa klubb, gör ju att det bygger på väldigt underifrån. I år har vi OS som dragkraft också, så om våra kanotister plockar lite så fyller det på igen, säger Lotta Andersson.

Hon tror dock inte att Lidköpings Kanotföreningen slår förra årets resultat - 35 medaljer - i årets SM.

- Flera av dem som väldigt många av de medaljerna har gått upp en klass i år , och då kör man ju mot de som är ett år äldre, och då blir det alltid mycket tuffare.

Framtida OS-hopp
Även om Lidköping inte har med någon kanotist i OS i Peking, utesluter inte Lotta Andersson att en Lidköpingskanotist kommer representera Sverige i de olympiska spelen någon gång i framtiden.

- Det är många av dem som tränar väldigt hårt och har höga mål. Vi har en handfull som helt klart är redo att satsa på det.