Lyckad arbetsrehabilitering i Tidaholm

Sedan år 2000 har man bland vårdpersonalen i Tidaholm drivit projektet Egenvård. Ett lyckat projekt som bland annat lett till att långtidssjukskrivna har kunnat återgå i arbete. Distriktsköterskan Ewa Lorenzon är en av dem som deltagit i projektet:
- Alla jag har pratat med har fått förbättringar, säger hon.
- Det förändrar ju livet att slippa smärta. Ewa Lorenzon hör till en av de tjugo anställda inom vården i Tidaholm som varit med i det senaste upplagan av projekt Egenvård. Totalt har 80 personer varit med sedan starten år 2000. Projektet har tagit hjälp av en idrottsskade-terapeft, som konstruerar ett individuellt träningsprogram till var och en av deltagarna. Nästan alla som varit med har blivit friskare. Det berättar samordnaren Tina Lindberg. - Många har väldigt stora problem och han gått med värken i fem, tio år. De hade kanske givit upp hoppet om att bli bra. - Då är det är jätteroligt att se hur dessa människor blir bättre månad för månad, säger Tina Lindberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".