Åtgärder mot hotande underskott i regionen

Årsprognosen för Västragötalandsregionen pekar på ett underskott på 300 miljoner kronor i år, något som framför allt ligger på sjukvården. Därför har regionstyrelsen idag beslutat om att sätta in åtgärder för att nå ekonomisk balans för 2003.
För alla regionens verksamheter gäller nu kostnadskontroll, vilket innebär att alla utgifter och utbetalningar måste granskas. Dessutom kan vissa gällande avtal komma att omprövas. Allt för att minska kostnaderna. Regionstyrelsen föreslår dessutom att avgifterna för sjukresor höjs. Bland annat ska avgiften för ambulanstransport höjas från 100 till 150 kronor, och för personer med färdtjänsttillstånd höjs avgiften från 30 till 60 kronor. En annan förändring blir att gränsen för högskostnadsskyddet för sjukresor höjs från 1200 till 1500 kronor. Det blir regionfullmäktige som senare i vår fattar besut om svgiftshöjningarna för sjukresor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".