Älgfarm i Skaraborg

Västra Götalands första älgfarm kan snart vara verklighet. Blivande älgfarmaren Bo Alexandersson utanför Falköping väntar spänt på att alla de tillstånd som krävs ska gå igenom. Men han har redan börjat planera för sitt projekt och om alla tillstånd kommer på plats blir det älgfarm här till hösten, säger han.
Det handlar om 11 tamälgar från djurparker runt om i landet som till en början ska rumstera på ägorna utanför Falköping. Bo Alexandersson har även restaurang på gården, men man kommer förmodligen inte kunna äta älg. Däremot drar han sig inte för att sälja köttet till de krogar som är intresserade. Övriga älgprodukter kommer bland annat bestå av ett pergamentliknande papper gjort på älgskit. Däremot kommer Bo Alexandersson inte att erbjuda älgskit på burk. - Jag vill ju hålla lite klass på det hela, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".