Skaraborg

Svårt att ordna semester för ensamstående föräldrar

Många ensamstående föräldrar har inte ekonomisk möjlighet att komma iväg på någon sommarsemester. Men med hjälp från Frälsningsarmén finns möjlighet till en dagsutflykt på Skara sommarland.

Några som nappat på erbjudandet är Camilla Moretto och hennes treåriga dotter Francesca, som njuter av att komma iväg hemifrån.

- Jag tycker det är väldigt bra. Det ger arbetslösa chans att få ha roligt med barnen, säger Camilla Moretto.

Hon är inte ensam om att inte komma iväg på semester. Enligt Statistiska centralbyrån är det en tredjedel av de ensamstånde mammorna som inte varit på semester under det senaste året.

Fler vill följa med
På Frälsningsarmén har man under flera år ordnat resor för ensamstående föräldrar och deras barn, och enligt Dan Storck som är kårledare i Lidköping är det fler och fler som vill följa med.

- Det är betydligt fler familjer nu än förra året. Nu handlar det om ungefär 70 personer, säger Dan Storck.

De som är med på resan får inträdet till Skara sommarland, mat och inte minst glasspengar till barnen betalt av Frälsningsarmén. Och Camilla Moretto och hennes dotter är mer en nöjda med utflykten.

- I år tror jag att det är sommarens höjdpunkt, för jag tror inte jag kommer åka iväg på någonting mer. Det är en guldkant på tillvaron, säger Camilla Moretto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista