Mariestad

Förd till sjukhus efter skottlossning i Mariestad

En man i 30-årsåldern från Mariestadstrakten hittades vid sex-tiden på söndagsmorgonen skadad i huvudet efter att en skottlossning hörts i ett bostadsområde i Mariestad.
Mannen fördes till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg för vård.

Skottlossning hördes strax före sex på morgonen i ett bostadsområde i Mariestad av någon som då larmade polisen. En bit ifrån skottplatsen, utomhus i ett bostadsområde, hittades en skadad man, med vad polisen tror är en skottskada i huvudet. Mannen får nu vård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och har enligt Kärnsjukhuset i Skövde, dit mannen först fördes, inte livshotande skador.

Brottsplatsen är nu avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras under dagen. Polisen kommer också att knacka dörr i området för att få in fler vittnesuppgifter, men redan nu finns uppgifter från två hörda vittnen, bland annat om att en eller flera misstänkta gärningsman kört från platsen i en röd bil.

Den man från Mariestadstrakten som skadades i huvudet hade när polisen kom till platsen bara minuter efter larmet själv tagit sig en bit därifrån. Mannen är känd av polisen sedan tidigare, dock inte för våldsbrott.

Polisen rubricerar händelsen som ett försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista