Mariestad

Flera inblandade i mordförsök

Polisen tror sig nu ha identifierat alla personer som var inblandade igår morse då en man i 30-årsåldern skadades i huvudet efter en skottlossning i Mariestad.

– Det fanns fler personer på platsen än de anhållna och målsäganden, säger Lars Johansson på länskriminalen till Radio Skaraborg.

Fler personer än de två som nu anhållits och den man som vårdas på Sahlgrenska sjukhuset ska ha befunnit sig på platsen för mordförsöket, men polisen vill inte gå ut med mer uppgifter förrän de två anhållna männen som är i 25-årsåldern förhörts närmare.

Flera beslag har också gjorts, men Lars Johansson vill inte kommentera om man hittat det skjutvapen som ska ha använts.

Två män i tjugoårsåldern sitter fortfarande anhållna hos länskriminalpolisen i Skövde, misstänkta för försök till mord.

Det var strax före sex på morgonen som skott hördes i ett bostadsområde i Mariestad, och en man i 30-årsåldern sedan hittades, skadad i huvudet, men vid liv.

Mannen får fortfarande vård på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för sina skador, men hans tillstånd är nu stabilt enligt sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista