Mariestad

Skola riskerar vite på grund av trängsel

Flitiga Lisans skola i Mariestad år så trångbodd att Arbetsmiljöverket nu kräver att kommunen förklarar vad man tänker göra åt det. Om de inte gör det riskerar kommunen 100.000 kronor i vite.

– Ju fortare det här åtgärdas, desto bättre för alla parter, säger rektorn för skolan Inger Hermansson.

I drygt tio år har Flitiga Lisans skola i Mariestad haft det mycket trångt, för både elever och lärare. Enligt arbetsmiljöverket bedrivs undervisning i kapprummet och läromedel får förvaras i korridorerna. Tio lärare får samsas om ett lärarrum på 18 kvadratmeter, och skolsköterskan och specialpedagogen kan inte ha ostörda samtal.

Mariestads kommun har just nu en bister ekonomi, och det är bland annat skolverksamheten som det kommer att sparas på redan nästa år.

Men Ulla Göthager som är socialdemokratiskt kommunalråd i Mariestad, menar att det trots detta kommer att finnas utrymme för att åtgärda trängseln på Flitiga Lisan.

– Det måste finnas, inför nästa år ska det finnas pengar, säger hon.

Senast den första november ska kommunen ha en handlingsplan för hur elever och lärare ska få bättre plats, annars utdöms ett vite på 100.000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista