Krismöte i kväll om stängning i Lyrestad

Politikerna vill stänga fritidsgården i Lyrestad norr om Mariestad och flera andra fritidsgårdar i och omkring Mariestad. Istället vill de satsa på ett centralt ungdomskafé inne i Mariestad. I kväll hålls ett krismöte med politikerna. - Politikerna måste ta allvarligt i beaktande vad de ställer till med. Vi har inte råd att missa ungdomarna som bor i periferin, säger Stig Rylander, samhällsföreningens ordförande i Lyrestad.
Det är barn- och utbildningsnämndens (bun) arbetsutskott, som vill spara pengar genom att bland annat stänga fritidsgården i Lyrestad. Ett åttiotal barn och ungdomar använder fritidsgården. Även fritidsgårdarna i Sjötorp, Hasslerör, Ullervad och Lugnås hotas av stängning. Omorganisationen av fritidsgårdarna ska enligt förslaget spara två miljoner kronor. I kväll hålls ett möte i fritidsgårdens lokaler i Lyrestad, dit beslutsfattarna i bun är inbjudna.´ Enligt Stig Rylander blir inte bara ungdomarna utan hela samhället lidande om fritidsgården läggs ner. - Folk som vill flytta hit ser ju vad vi kan ge för service.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".