SKARA

Smickrad stjärna tog emot Tôrparpriset

Ståuppkomikern Björn Gustafsson från Romelanda tog igår emot årets Tôrparpris till Mats Ljungs minne. Priset är på 40 000 kronor och delades ut vid en välbesökt Tôrpardag i Fornbyn i Skara, dit många kommit för att få en skymt av stjärnan.

Björn Gustafsson är 22 år, men har ändå arbetat som ståuppkomiker sedan 2005. Han blev rikskänd i våras när han medverkade i melodifestivalen och fick ett så plötsligt genombrott att han var tvungen att ta time out under sommaren för att bara vila upp sig.

Men till Skara kom han för att ta emot priset och han blev smickrad över motiveringen, som bland annat löd ”i sanning en komiker i Mats Ljungs anda, som kommer gå långt.”

Mats Ljung har han inga personliga minnen av, men har hört mycket om, bland annat via mormor och morfar, som bor i Lidköping.
– Det finns ju inte så många klipp med Mats Ljung på You tube, skojar Björn Gustafsson. Men jag vet att han inte hade så mycket hår och att han var välrigt folklig.

Ytterligare ett pris delades ut. 18-årige Viktor Morell, som har varit med i flera av Revymakarnas uppsättningar i Skövde, fick 10 000 kronor. Han har kommit in på Skara skolscen och börjar till hösten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista